Beroemde Hollywood auto’s door de jaren heen

1979, Dukes of Hazzard – Dodge Charger

De Dukes of Hazzard werden beroemd door Bo en Luke Duke, twee broers die in Hazzard County ergens in het zuiden van de Verenigde Staten met hun Dodge Charger met de bijnaam The General Lee de buurt onveilig maakten. De Dodge Charger kwam reeds in 1969 op de markt. Tijdens het draaien van de serie werden maarliefst 256 General Lee’s gebruikt.

Dukes of Hazzard

Om te verhinderen dat de wagen bij een jump met zijn neus naar voren ging werd de kofferbak gevuld met zandzakken. Bij vele van deze jumps brak de wagen bij de landing in tweeën. Later in de serie werd het moeilijker om nog aan Chargers te komen en daarom werd er steeds vaker teruggegrepen op jump scenes uit oudere afleveringen. In de laatste afleveringen werden er zelfs radiografisch bestuurbare modellen gebruikt om de kosten te drukken.

1980, Magnum PI – Ferrari 308 GTS

Het was wederom Veronica die in 1980 de primeur had met het uitzenden van Magnum PI (private investigator). Wederom een serie waar een auto uit zou groeien tot het handelskenmerk van de serie. De serie speelt zich af op Hawaiï, waar Thomas Magnum, gespeeld door Tom Selleck bewoner is van het gasthuis op het landgoed van Robin Masters, waar hij verantwoordelijk is voor de beveiliging en daarnaast privé detective is.

1980, Magnum PI - Ferrari 308 GTS

Als gunst voor verleende diensten mag hij gebruik maken van de privileges die het landgoed te bieden heeft, waaronder de zo beroemd geworden Ferrari 308 GTS. Maar ook de verkoop van Dobermann Pinchers is door de serie flink toegenomen. Tijdens de serie werd elk nieuw seizoen weer een nieuwe Ferrari gebruikt. De gebruikte GTS’en werden meestal via een veiling verkocht. Er zijn 12000 Magnum Ferrari’s gebouwd. Er werden 3 modellen gebruikt, de 308 GTS, de 308 GTSi en de 308 GTSi Quattrovavolve.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7

Speak Your Mind

*

CAPTCHA Image[ Andere afbeelding ]