Beroemde Hollywood auto’s door de jaren heen

1982, Knightrider, Pontiac Trans Am

1982, Knightrider, Pontiac Trans Am

Toen Knightrider voor het eerst op de buis verscheen was het een sensatie. De snelle Michael Knight, gespeeld door David Hasselhoff en zijn Trans Am met de naam Kitt. Daar waar Burt Reynolds jaren eerder nog zelf alles moest doen, was het voor Michael Knight voldoende om de instructies voor de wagen in zijn horloge in te spreken. En het mooiste van alles, de wagen was zo geprogrammeerd dat ze geen directies kon uitvoeren die geweldadig waren tegen anderen. De auto zat vol met futuristische snufjes en het kostte de studio 100.000 USD om Kitt te bouwen. De naam Kitt stond voor Knight Industries Two Thousand, een bedrijfswagen dus.

 

1983, Christine – Plymouth Fury

De tachtiger jaren waren een hoogtepunt voor Stephen King. Veel van zijn boeken werden succesvol verfilmd. Christine is de naam van de rode Plymouth Fury van Arnie Cunningham. Het is een auto met een bijzonder trekje, namelijk dat ze zeer jaloers is op iedereen waar haar eigenaar mee omgaat. Het is een nogal dodelijke eigenschap zoals later zal blijken.

1983, Christine - Plymouth Fury

Arnie is bezeten van Christine en Christine is bezeten van Arnie, met grote gevolgen. Voor de film werden 3 type Plymouths gebruikt, de Fury, Belvedere en een Savoy. Maar het is vooral de Fury die ons bij zal blijven. Er zijn er slechts 5300 van gebouwd en waren in 1958 erg prijzig. Tijdens de film zijn meerdere Plymouths vernield, maar de meeste slachtoffers vielen onder de Belveders en de Savoys. Van de 20 voor de film gebruikte auto’s rijden er nu nog 2.

 

Pages: 1 2 3 4 5 6 7

Speak Your Mind

*

CAPTCHA Image[ Andere afbeelding ]