Beroemde Hollywood auto’s door de jaren heen

1984, Miami Vice – Ferrari Testarossa

Overbodig te vermelden dat ook deze serie werd uitgezonden door Veronica. De serie sloeg in als een bom. Sonny Crockett en Ricardo Tubbs zouden voor altijd verbonden zijn aan het imago van de snelle rechercheurs in hun witte Ferrari Testarossa. Het was overigens niet de enige Ferrari die in de serie werd gebruikt. In de eerste afleveringen reed Sonny Crockett (Don Johnson) een zwarte 1972 Ferrari Daytona Spyder 365 GTS/4, welke bij een undercover deal met een bazooka werd opgeblazen voor de ogen van de eigenaars. Het deed op dat moment niet alleen hem pijn.

1984, Miami Vice - Ferrari Testarossa

Deze Daytona was overigens niet een echte Ferrari, want het chassis was van een Chevrolette Corvette C3 met Ferrari bodywerk. Het was Enzo Ferrari zelf die een rechtzaak aanspande tegen het produceren van deze replica’s en mede daarom besloten de producenten van Miami Vice de gebruikte Daytona uit de serie te halen. Ferrari heeft als dank 2 brandnieuwe 1986 Testarossa’s geschonken. Het is het enige Ferrari model wat dankzij de serie ooit in wit leverbaar was. Toen Enzo Ferrari de zwarte Daytona zag, meende hij dat de kleur een belemmering zou zijn voor de opnames bij avondlicht. Daarop besloot hij om de Testarossa in wit aan te bieden.

1985, Back to the future – Delorean DMC-12

Michael J. Fox zou wereldberoemd worden naar aanleiding van Back to the future, maar het was de Delorean die de show stal. John Delorean had ooit de droom om een auto te ontwerpen en te bouwen die onverwoestbaar was. Na ongelofelijk veel tegenwerking in Amerika, werd hem door Noord-Ierse overheid middels een flinke subsidie aangeboden om de wagen in Noord-Ierland te produceren. Dat gebeurde in de plaats Dunmurry niet ver van Belfast. Dat werd dus een ramp.

1985, Back to the future - Delorean DMC-12

Veel problemen bij de produktie en met het personeel en door regelmatige stakingen kwam de produktie erg moeilijk van de grond. Daarbij hielp de gespannen situatie in Noord-Ierland ook niet echt mee. Uiteindelijk reed de eerste Delorean DMC-12 in januari 1976 uit de fabriek. De fabriek ging in 1982 failliet, nadat er slechts 9000 DMC-12’s waren gemaakt. Op dit moment rijden er nog zo’n 6000 Deloreans. Voor de film werden 6 Delorean chassis gebruikt, waarvan er nog 3 bestaan. Onlangs is door het The Time Machine Restoration Team de versie uit de eerste film volledig gerestaureerd inclusief de flux capacitator.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7

Speak Your Mind

*

CAPTCHA Image[ Andere afbeelding ]