De droom van 12 jarige Gerard begon met brommers

Autobedrijf Gerard Vulink bestaat alweer bijna 30 jaar. Gerard begon als twaalfjarige al in brommers en onderdelen te handelen, later werden het auto’s, werkte naderhand bij een garage en een automaterialenbedrijf en besloot halverwege de jaren tachtig voor zichzelf te beginnen als automonteur/verkoper.

De weg van Melisse naar Klipperweg

Gerard begon vanuit huis aan de Melisse in Raalte, groeide door naar een pand aan de Wilhelminastraat om halverwege jaren negentig uit te komen op zijn huidige locatie aan de Klipperweg, waar momenteel buiten zo’n honderd occasions, staan opgesteld.

 

Zonder kapsones iets meer doen dan een ander

Inmiddels werken er tien mensen bij het bedrijf van Gerard Vulink. We hebben kunnen groeien door onze no-nonsense houding. Geen kapsones hier, het is gewoon lekker laagdrempelig. Ik denk dat we goed hebben laten zien dat we net even iets meer doen dan een ander. Ik bedoel, vroeger werd het hier regelmatig elf uur ’s avonds. Als we hebben beloofd een auto voor een bepaalde dag klaar te maken, dan doen we dat ook. Een uurtje doorwerken is bij ons nooit een probleem geweest.

Autobedrijf Gerard Vulink, 	opening aan de Klipperweg Raalte

Doorgroei naar een modern bedrijf

De garage van het bedrijf voldoet aan alle hedendaagse eisen. Zo beschikt het bedrijf over de modernste controle- en diagnoseapparatuur. Bij Autobedrijf Gerard Vulink werken allround autotechnici die veel ervaring hebben en op de hoogte zijn van de nieuwste autotechnieken, zoals motormanagement, Tiptronic en vele andere innovaties. Bovendien zijn wij thuis in alle automerken! Van APK tot groot onderhoud, van een nieuwe ruit tot schadeherstel, bij Autobedrijf Gerard Vulink kun je er voor terecht.

De beste prijs voor kwaliteit

We gebruiken bij voorkeur altijd technisch gelijkwaardige huismerkonderdelen in plaats van merkonderdelen. De prijs is lager, maar de kwaliteit niet. De meeste onderdelen worden namelijk niet gemaakt door de autofabrikant zelf. Veel onderdelen besteden ze uit aan gespecialiseerde bedrijven. Die bedrijven zetten vervolgens een logo van het merk op het onderdeel en leveren het af als ‘merkonderdeel’ aan de autofabrikant. Hetzelfde onderdeel maakt die fabrikant ook zonder logo. Dan heten het ineens geen merkonderdelen meer, maar huismerkonderdelen. Verschil in kwaliteit is er niet. Het enige verschil is de prijs. Die kan vele tientallen procenten lager liggen.

“Al die paleizen moeten wel betaald worden”

Kijk en dat bedoelen ze nou met no-nonsense. Net zoals de reden dat wij geen enorm opzichtig bedrijfsgebouw heeft, want: “Al die paleizen moeten wel betaald worden. Autobedrijf Gerard Vulink gaat liever voor de scherpe prijzen!”