Beroemde Hollywood auto’s door de jaren heen

De filmfabrieken van Hollywood en auto’s zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er zijn in de meer dan 100 jaren dat de kijker in de bioscoop wordt vermaakt ongelofelijk veel auto’s aan gort gereden. Maar het zijn vooral de adembenemende achtervolgingen met mooie auto’s die ons bij blijven.

Niet zelden hebben acteurs vele jaren geprofiteerd van het feit dat zij verbonden werden met een bepaald automerk. In deze bijdrage gaan we terug in de tijd en vergapen we ons nogmaals aan auto’s die voor altijd hun faam hebben verdiend. Neem gerust een kop koffie en geniet nog eens van de beroemde auto’s van het witte doek.

1964, James Bond, Goldfinger – Aston Martin DB5

1964, James Bond, Goldfinger - Aston Martin DB5

 

Door de jaren heen hebben meerdere auto’s hun opwachting gemaakt in James Bond films, maar deze Aston Martin DB5 was zelfs in 2 films te bewonderen, Goldfinger en Thunderball. Het was de tijd dat Sean Connery in zijn rol als James Bond beroemd is geworden. Deze auto zat vol met gadgets als een ram bumper, machine geweren, schietstoel, rookgordijn en een oliedek spuit. De makers hadden een vooruitziende blik, want in de auto zat ook een map screen voor navigatie.  Hedentendage wisselt een schaarse Aston Martin DB5 voor grote bedragen van eigenaar.

 

1968, Bullit – Mustang GT 390

1968, Bullit - Mustang GT 390Steve McQueen speelt in deze Oscar gewonnen film de rol van rechercheur Frank Bullitt. De ietwat trage film is vooral beroemd geworden om de spannende achtervolgingsscene. Voor het filmen werden 2 Mustang Fastbacks ingezet die afkomstig waren uit het wagenpark van Warner Brothers. De wagens werden vervolgens flink aangepast om de snelle achtervolgingen en hindernissen te doorstaan. Na het filmen was één van de beide Mustangs er zo slecht aan toe dat deze naar de sloop kon.

De andere Mustang werd verkocht aan een Warner Brothers medewerker, die hem later weer verkocht. Toen de wagen 1974 wederom in een advertentie aangeboden, was het Steve McQueen zelf die navraag deed over aankoop van de Mustang. Deze was helaas reeds verkocht maar de nieuwe eigenaar beloofde Steve dat hij de eerste koper zou zijn als de Mustang weer van de hand zou worden gedaan. In 1980 is Steve McQueen overleden. De eigenaar heeft nooit gebeld. Nu staat de auto in een schuur, maar de eigenaar weigert tot de dag van vandaag elke medewerking aan het tentoonstellen van deze bijzondere Mustang.

 

Pages: 1 2 3 4 5 6 7

Speak Your Mind

*

CAPTCHA Image[ Andere afbeelding ]