Fraude met oldtimers??

“Echt hij vloog spontaan in brand”

Dat het vervallen van de belastingvrijstelling voor oldtimers grote gevolgen zou hebben was te verwachten. Vele bezitters van klassieke  auto’s worden immers geconfronteerd met de extra kosten voor houderschapsbelasting die ze sinds 1 januari 2014 voor hun trotse bezit moeten betalen.

Creatief

Zoals door velen voorspeld komt daar voor een bepaalde groep oldtimers ook nog eens een drastische waardevermindering van de auto zelf bij. Een klassieker die op diesel loopt of voorzien is van een LPG installatie is ineens een stuk minder interessant en dit drukt de waarde van een dergelijke auto enorm.

Er bestaan natuurlijk ook mensen die hier een creatieve ‘oplossing’ voor bedenken.

Zo word er door schade-experts sinds 1 januari 2014 een forse toename geconstateerd in klassieke auto’s die ineens in brand zijn gevlogen of total-loss worden verklaard.

Daarnaast zijn er volgens de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit alleen al in de maand januari 145 oldtimers verdwenen. In 2012 waren dit er gemiddeld 90 per maand en in 2013 was het gemiddelde aantal oudere auto’s dat er per maand verdween 100. De toename in claims doet het vermoeden dat er sprake is van grootschalige fraude groeien.

Kapitaal vernietiging

Toch treurig om te ontdekken dat wat velen al hadden zien aankomen toch werkelijkheid wordt. Door aanpassing van de regels door de overheid hebben we te maken met de zoveelste kapitaal vernietiging als gevolg van drastische waardedaling van oldtimers.

Helaas heeft dit ook tot gevolg dat we steeds minder oldtimers op de weg zien.

Geniet nog maar even van de plaatjes, u zult ze helaas steeds minder in het wild tegen komen.

Speak Your Mind

*

CAPTCHA Image[ Andere afbeelding ]