Hoe sterk is je liefdesleven gekoppeld aan je auto?

31 keer de wereld rond

Tijdens ons leven rijden we in totaal 31 keer de wereld rond en spenderen we 4 jaar ervan in de auto. Met deze feiten in het achterhoofd heeft wijkopenautos.nl, in aanloop naar Valentijnsdag, leuke weetjes op een rij gezet over de band tussen het liefdesleven en de auto.

Mannen beoordeeld op hun auto

Naar het blijkt beoordeelt 76 procent van de vrouwen een man op zijn auto. De aantrekkelijkste mannen rijden voornamelijk een zwarte auto (55 procent) en bij 25 procent is dat een sportmodel. SUV’s (16 procent) en een BMW (13 procent) maken een man ook behoorlijk aantrekkelijk in de ogen van een vrouw.

In relatie tot de liefde kan je met een auto ook je date verpesten. Zo laat wijkopenautos.nl weten dat asociaal rijgedrag niet in goede aarde valt, net als heel precies inparkeren en met een te schone of te vieze auto rondrijden. Overigens houdt 55 procent van de mannen de deur open als zijn date uitstapt. Dat wordt erg op prijs gesteld.

De juiste muziek

Om je autodate te laten slagen is de juiste muziek ook erg belangrijk. Er is zelfs een top 5 van datingliedjes voor in de auto.

  1. Marvin Gaye – Sexual healing
  2. Meatloaf – Paradise by the dashboardlight
  3. Air – La femme d’Argent
  4. Chris Isaak – Wicked game
  5. Serge Gainsbourg – Je t’aime…moi non plus’

Dan is er nog het meest beluisterde liefdesliedje in de auto, dat is Radar Love van de Golden Earring.

Zoenen in de auto

Van alle stellen heeft 87 procent al eens in de auto gezoend. Na de slaapkamer is de auto de populairste plek om seks te hebben.

Ook blijkt dat 37 procent van de autorijders belangrijke keuzes in de auto maakt. Namelijk 1 op de 20 stelletjes verlooft zich in de auto. Als er daadwerkelijk wordt getrouwd, dan is de Mercedes-Benz S-klasse de populairste trouwauto. Qua versiering worden het vaakst bloemen gebruikt, daarna ballonnen en blikjes. Een limousine is dan weer het meest gewild als vervoer bij een vrijgezellenfeest.

Meer houden van je auto of van je partner

Of het goed te praten is of niet, 45 procent van de autobezitters houdt net zoveel van zijn auto als van zijn partner. Van alle auto’s krijgt 27 procent dan ook nog eens een bijnaam. Uiteindelijke komt er dan toch een echte gezinsauto, waarmee minder ongelukken worden veroorzaakt. Families met kinderen zijn namelijk voorzichtiger met autorijden als er kinderen op de achterbank zitten. Saillant detail hierbij is wel dat vrouwen zich het meest vasthouden aan de deurgreep tijdens het rijden. Bang voor de rijstijl van de partner?

Tot slot nog een top vijf gemaakt van zaken die stelletjes het meeste doen tijdens het autorijden.

  1. Verkeerd rijden
  2. Het volgende toiletbezoek plannen
  3. De kinderen op de achterbank rustig houden
  4. De juiste muziek op de radio zoeken
  5. Kentekenspelletjes en andere autospelletjes

Speak Your Mind

*

CAPTCHA Image[ Andere afbeelding ]