De laatste Cadillac van Elvis Presley

Elvis PresleyElvis Presley is de king of Rock and Roll. Wereldberoemd en ondanks dat hij al in 1977 op 42 jarige leeftijd overleed, leeft er nog steeds een enorme cultus rondom deze muzikant uit Memphis. In Duitsland trekt er een tentoonstelling door het land onder de titel “Elvis forever” en vorige week werd Bad Oeynhausen aangedaan. Een bijzonder pronkstuk in deze tentoonstelling is de laatste Cadillac van Elvis. Daarbij gaat het om een Cadillac Fleetwood Brougham, welke stamt uit het jaar 1974.

De Cadillac Fleetwood Brougham

De laatste Cadillac van Elvis Presley

Er is wat ruimte voor nodig om deze 8 cilinder en 280 PK genererende Cadillac te parkeren. Het gevaarte meet maar liefst 5 en halve meter in de lengte en op 10 cm na, 2 meter in de breedte. De consumptie van de auto is zo’n 39 liter per 100 kilometer (1/2,5).

Volgens de organisatoren van de tentoonstelling is dit werkelijk de laatste Cadillac van Elvis en zou de zanger deze zelf tot aan zijn dood in 1977 hebben gereden. De waarde van de wagen wordt geschat op 1.1 miljoen Euro.

Elvis en Cadillac

De laatste Cadillac van Elvis Presley
Elvis was een groot afnemer van dit automerk uit Detroit, Michigan USA. Tijdens zijn leven bezat hij zeker 200 auto’s waarvan de helft Cadillacs. Volgens de documentatie was de tentoongestelde Fleetwood Brougham voorzien van vele opties en een plafond met heldere maan en de afbeelding van God. Volgens de website elvispresleynederland werd deze wagen in 1980 door Graceland (beheerder van de Elvis legacy) verkocht aan een liefhebber. Deze heeft in 2000 de auto geveild voor een som van 1.2 miljoen dollar.

De mythe rondom de auto’s van Elvis

De laatste Cadillac van Elvis PresleyEen andere website elviscadillacs.tripod.com, welke in haar geheel gewijd is aan de Cadillacs van de “King”, heeft een interessante opmerking staan over de echtheid van “Elvis” auto’s.

(vertaald) Bijna elke week wordt ik gebeld door iemand die denkt een Cadillac te hebben die aan de King heeft toebehoord…. Als u denkt een Cadillac van de King te bezitten, maar bewijs ontbreekt, zoek dan naar foto’s van Elvis met uw auto. Als één van de meest gefotografeerde mensen ter wereld moet er vast wel zo’n foto bestaan…..

Maar hoe zit het dan met deze Fleetwood Brougham?

Dus even op zoek gegaan naar “onze”  Elvis foto, maar helaas de website geeft een heel andere visie op wat de laatste Cadillac van Elvis zou zijn. Dat zou namelijk een Cadillac Seville uit 1977 zijn. Maar gelukkig staat “onze” Fleetwood Brougham wel degelijk op deze site, inclusief foto met een Elvis achter het stuur. Het is volgens de site niet de laatste, maar wel de lievelings Cadillac van de zanger.

Elvis letzter Cadillac

Hoe het ook zij, het was een mooie ervaring om dit pronkstuk uit de glorietijd van de Amerikaanse auto industrie van dichtbij te mogen aanschouwen. Veel chroom en van binnen zetels om diep in weg te zakken. De auto was nog in zeer goede staat en werkelijk een lust voor het oog.

De laatste Cadillac van Elvis Presley

Comments

 1. rene rodgers says

  hallo
  IN 1992 WAS ER IN ROTTERDAM AHOY EEN ELVIS MUSEUM.
  HEB DAAR TOENDERTIJD GEZONGEN.
  BAAR STOND OOK ZN LAATSTE CADDILAC,ZOU PROBEREN ZE OP TE ZOEKEN EN ZE TE MAILEN.
  GROETJES RENE RODGERS

Speak Your Mind

*

CAPTCHA Image[ Andere afbeelding ]