Auto’s werden de afgelopen 10 jaar ruim 20% zuiniger, doe er uw voordeel mee.

De Rai vereniging meldt dat de nieuwe auto’s in Europa de afgelopen 10 jaar gemiddeld 21% zuiniger zijn geworden.  Voortdurende ontwikkeling in de technische efficiëntie van auto’s en een groeiend aandeel van auto’s die rijden op Diesel zijn voor het grootste deel verantwoordelijk voor de dalende CO2-uitstoot zoals blijkt uit het rapport Monitoring CO2 emissions from new passenger cars in the EU.

Ook u heeft invloed op het verbruik van uw auto!

Besparen met tanken

Onderhoud:

Een goed onderhouden motor zal optimaal presteren en dit is noodzakelijk voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Een verstopt luchtfilter, een vervuild koelsysteem, een versleten bougie of een ontsteking die niet op tijd staat kan grote gevolgen hebben voor het brandstofverbruik. Tijdig en goed onderhoud betaald zich dus terug en daarnaast wordt de kans op pech een stuk kleiner.

Bandenspanning:

Zorg dat de banden van uw auto de juiste spanning hebben, een te lage spanning is ongunstig voor het verbruik van uw auto en veroorzaakt bovenmatige slijtage, waardoor u uw banden eerder moet vervangen. Bij de meeste tankstations vind u apparatuur om de bandenspanning te controleren.

Om nog meer winst te boeken kunt u bij vervanging van de banden kiezen voor banden met een lage rolweerstand.

Enkele tips om brandstof te besparen door uw rijstijl aan te passen :

–    Schakel tijdig op naar een hogere versnelling. Dit geld voor alle auto’s ongeacht de brandstof waarop ze rijden.
–    Anticipeer op het verkeer, moet u bijvoorbeeld afremmen voor een rotonde of verkeerslicht laat dan tijdig het gas los en laat de auto uitrollen in de versnelling.
–    Probeer uw snelheid zo gelijkmatig mogelijk te houden  met een laag toerental in een zo hoog mogelijke versnelling.
–    Het is ook aan te bevelen uw motor af te zetten als u wat langer stil staat zoals bij een geopende brug, in de file of als u staat te wachten voor bijvoorbeeld een veerpont. Als u de auto weer start doe dit dan zonder gas te geven.
–    Maak indien mogelijk gebruik van de toerenteller en boordcomputer en gebruik uw cruise control.
Boordcomputer–    Ga bewust om met energievreters, denk hierbij aan de Airconditioning.  Ook het rijden met geopende ramen zorgt voor een hoger verbruik.
–    Let er daarnaast eens op of u niet onnodig veel spullen in de auto heeft liggen, extra gewicht betekend een hoger verbruik.
–    Het spreekt voor zich dat het onnodig rondrijden met een dak-koffer of fietsendrager het brandstofverbruik niet ten goede komt.

U zult zien dat er echt winst te behalen valt als u deze tips in de praktijk toe past

Speak Your Mind

*

CAPTCHA Image[ Andere afbeelding ]