Het is weer lente, tijd om uw auto weer te laten stralen!

Je kunt je auto natuurlijk ook laten wassen!Nu het zonnetje weer wat meer gaat schijnen en de temperatuur om hoog gaat word het ook weer tijd om de auto eens een grondige wasbeurt te geven.

Hierbij wat tips om je auto écht te wassen.

Wie zijn auto in goede conditie wil houden doet er goed aan deze zo nu en dan grondig te wassen. En dan bedoelen we niet even snel door de wasstraat halen, maar echt wassen. Met de hand. Het kost even tijd, maar dan is het resultaat er ook naar.

Het echt goed wassen van een auto is meer dan een sopje maken, spons erover en even afzemen. Wie zijn auto echt goed wil wassen dient daar even de tijd voor te nemen en zich te houden aan ons stappenplan. Dan pas heb je een optimaal resultaat. En geloof ons, dat zal zich terugbetalen als je de auto wilt verkopen of inruilen.Een wasbox
Indien je in de gelegenheid bent adviseren wij je om altijd warm water te gebruiken. Het is dan ook het beste om met een paar euromunten op zak naar een ‘doe het zelf’ was-box te gaan. Vaak sta je daar mooi overdekt en beschik je over een hogedrukreiniger met warm water. Vergeet niet een emmer, jerrycan met warm water, schone spons, velgenborstel + reiniger en een katoenen doek (zeem) mee te nemen! En doorloop uiteraard onze stappen!

1. Hardnekkig vuil

Met een multi-reiniger (vliegenreiniger) spray je de meest vuile delen van de (nog droge) auto in. Laat gerust intrekken.

2. Ontvetten

Om het vuil op de auto los te weken dien je deze te ontvetten. Met ‘actief schuim’ in de wasstraat nevel je de auto in. Laat het gerust even intrekken, dat kan geen kwaad.

3. Velgen reinigen

Er is nog altijd geen water aan te pas gekomen. Ook bij het reinigen van de velgen niet. Spray de velgen in met een ‘niet zuurhoudende’ velgenreiniger en maak met een velgenborstel het vuil los. Vergeet niet de binnenzijde van de velgen ook te doen. Let wel op dat wanneer je zuurhoudende velgenreiniger hebt (en de meeste soorten bevatten zuren) dat je niet op de banden sprayt en bovendien je velgen afspoelt direct nadat je deze hebt gereinigd.

4. Afspoelen

Spuit de gehele auto schoon met warm water. Van boven naar beneden. Je zult zien dat een groot deel van het vuil al losgeweekt is en wegspoelt. Daardoor voorkom je zeer veel krassen tijdens de volgende stap!

5. Wassen

Pak nu de spons, warm water en autoshampoo. Was de gehele auto in de lengterichting. Dus niet gaan draaien met de spons, dat veroorzaakt ‘spinnenwebben’ in de lak. Als het goed is hoef je amper te boenen, het meeste vuil is immers losgeweekt.

6. Afspoelen

Spoel de auto met (warm) water geheel schoon om al het overige vuil te verwijderen.

7. Naspoelen

Fiat 500CSpoel de auto na met onthard water (vlekvrij naspoelen).

8. Zemen

Zeem de auto droog. Ook hierbij geldt dat je altijd in de lengterichting moet werken.

Uw auto is nu weer prachtig schoon, en zeg nou zelf met het zonnetje er bij ziet dat er weer een stuk beter uit.

Comments

  1. Je auto goed wassen kost best wat moeite heb ik ondervonden. Inderdaad erg handig om je auto eerst te ontdoen van het meest hardnekkige vuil en zand. Je wil natuurlijk niet dat er krassen in de lak komen doordat er schuim met vuil gemengd wordt.

  2. Bedankt voor het delen van de tips om mijn auto weer mooi schoon te maken. Ik was mijn auto altijd met autoshampoo, maar maak deze eigenlijk nooit droog met een zeem. Ik ga dit de volgende keer wel doen. Ben benieuwd of mijn auto er dan nog schoner uitziet!

Speak Your Mind

*

CAPTCHA Image[ Andere afbeelding ]